Spectacolul Galoși de György Dragomán se va juca, din nou, în luna aprilie, la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca.

Reprezentație din această stagiune este pusă în scenă de András Visky și se va juca joi, 4 aprilie, începând cu ora 20:00, în Sala Studio.

Potrivit regizorului András Visky, piesa Galoși înfățișează lumea endogamă și promiscuă a unui orășel ardelean, în care nu poate fi disociată viața prigonitorului de cea a prigonitului, a securistului de cea a intelectualilor și a muncitorilor unși cu toate alifiile. Toți sunt maghiari, toți se înțeleg din frânturi de cuvinte. „György Dragomán a ambalat această piesă în mitul Ifigeniei: o fată de 16 ani este oferită de către familia ei șefului securității, în speranța unui pașaport pentru emigrare. Spectacolul este un fel de introducere în atmosfera anilor optzeci, prin intermediul vieții unei familii. Folosind mijloace de cinema verité, totul are un aer specific: spațiul, obiectele, jocul actorilor. Viața celorlalți, care suntem noi: această proximitate, poate face ca spectacolul să-i intereseze și pe cei care nu au trăit în anii optzeci. Ei pot observa că, de fapt, aceleași lucruri se petrec și astăzi în școli, în familie, la nivelul interacțiunilor dintre oameni.”

Distribuția: Áron Dimény, Imola Kézdi, Tímea Jerovszky, Andrea Kali, Csilla Albert, Ervin Szűcs, Szabolcs Balla, András Buzási, Péter Árus, Attila Orbán şi Alpár Fogarasi.

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a teatrului sau online de pe site-ul www.biletmaster.ro.

Următoarea reprezentație este programată în data de 9 mai.

SURSĂsursa foto: huntheater.ro
Articolul precedentO nouă sesiune de admitere pentru viitorii polițiști
Articolul următorÎncepe ce de-a 7-a ediție a Festivalului ClujShorts