Pentru cele 123 de inițiative de dezvoltare a orașului înscrise de tineri în cadrul procesului participativ Com’ON Cluj-Napoca 2019 au fost acordate 9.652 de voturi ale clujenilor. Voturile au fost acordate în perioada 21 februarie 2019 – 21 martie 2019.

Proiectele aparțin tinerilor cu vârsta între 14 și 35 de ani.

Inițiativele abordează teme care se încadrează într-una sau mai multe din cele șase categorii-reper oferite de organizatori. Astfel:

  • 44 de propuneri au fost înscrise în categoria up-date – aducerea împreună a noului cu vechiul din oraș;
  • 73 în categoria bring-up – abordarea de teme noi în comunitate;
  • 26 de idei s-au încadrat în categoria green-up – mediul înconjurător și relația omului cu natura;
  • 68 de propuneri în categoria meet-up – activarea unor spații din oraș sau schimbarea funcțiunii acestora;
  • 49 de idei au fost înscrise în categoria close-up – povești individuale care ilustrează multiculturalitatea, diversitatea;
  • 61 de propuneri au fost înscrise în categoria grow-up – maturizarea clujenilor – de când sunt copii până devin cetățeni activi.

După ce proiectele înscrise au fost verificate din punct de vedere tehnic, timp de o lună, ele au fost promovate în întreaga comunitate clujeană.

Cele mai multe voturi le-a obținut inițiativa Teatru Mut a grupului Concept – 247. Aceasta propune organizarea unor ateliere de teatru, jonglerie, animație, pantomimă, dans, improvizație, acrobație și fotografie care urmează să se desfășoare într-o hală care inițial avea o cu totul altă destinație.

Primele 49 de inițiative, în ordinea voturilor, urmează să fie finanțate cu câte 4.500 de lei și puse în practică în perioada mai – noiembrie 2019.

Articolul precedentSediul Consiliului Judeţean Cluj urmează să devină prima clădire publică verde din România
Articolul următorZiua Unirii Basarabiei cu România