Au apărut primele imagini în care se vede cum elicopterul IAR Puma, trimis în căutarea avionului MIG prăbușit miercuri seară, arde ca o torță.

MApN a anunțat că există șapte victime și nu cinci cum s-a bănuit inițial. Ulterior, a fost confirmat și decesul pilotului MIG-21. Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a transmis condoleanțe familiilor celor cinci militari.

Inițial, un avion de luptă MIG 21 Lancer a dispărut de pe radar în jurul orei 19:50. Un elicopter cu șapte oameni la bord a fost trimis în căutarea sa, după aproximativ o jumătate de oră, dar și acesta a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. ”Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50”, a transmis MApN. 

Articolul precedentGuvernele României şi Poloniei se reunesc astăzi în şedinţă comună la Varşovia
Articolul următorEXPLOZII puternice în Kiev, în această dimineață – S-a tras și lângă metrou, unde sunt 15 mii de oameni – VIDEO