Consiliul Județean Cluj a anunțat rezultatele concursului de soluții pentru proiectul „Noul Consiliu Județean Cluj – Extinderea și modernizarea clădirii sediului Consiliului Județean Cluj”. Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat, a declarat că „Forul administrativ județean își asumă pe deplin decizia luată de specialiștii care au făcut parte din juriul concursului și are întreaga convingere că în aproximativ doi ani de la finalizarea proiectului de execuție, Consiliul Județean va deveni prima clădire publică verde din țară, independentă energetic. Munca juraților nu a fost una ușoară întrucât ideile prezentate au fost unele extrem de aplicate, care au presupus utilizarea unor concepte moderne și inovative, însă proiectul câștigător va transforma, în adevăratul sens al cuvântului, sediul Consiliului Județean Cluj”.

În urma deliberărilor juriului, premiul I, a cărui valoare estimată este de 970.000 de lei, fără TVA, a fost câștigat de către compania STARH SRL. Conceptul câștigătorului este, în esență, unul sustenabil, care reutilizează și include construcția existentă, iar cele două componente ale temei, respectiv extinderea și corpul existent, oferă posibilitatea realizării unui singur proces de certificare și premiza unui standard superior. Câștigătorul va contracta serviciile de proiectare pentru construirea noului corp de clădire, conectarea cu cel existent, intervențiile pe sediul actual al Consiliului Județean Cluj, amenajările exterioare și sistematizarea verticală pentru întreaga parcelă.

La finalul implementării acestui proiect organizat cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România. Prin intermediul acestei inițiative, forul administrativ județean urmărește certificarea conform standardelor BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) privind clădirile verzi, atât a clădirii existente a Consiliului Județean cât și a extinderii acesteia.

Articolul precedentClujul sub Cod Galben de furtuni
Articolul următorEchipa de baschet masculin U-BT, înfrântă în semifinalele Ligii Naționale