Penitenciarul Gherla

Penitenciarul Gherla va participa azi cu un număr de 5 persoane private de libertate, care își execută pedeapsa în regim deschis, la  ”Bursa locurilor de muncă”, organizată de Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj, în municipiul Dej.

Participarea la acestă activitate are drept scop sprijinirea deținuților în vederea ocupării, după liberare, a unui loc de muncă.

De asemenea, în perioada 17 –  31 mai, Penitenciarul Gherla, în parteneriat cu Primăria Municipiului Gherla, organizează la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Gherla, Expoziția de Pictură și Quilling ,,Simfonia sufletului”.

Cu această ocazie vor fi expuse lucrări de pictură și quilling realizate în cadrul activității educaționale ,,Atelier ocupațional – Pictură”, de  către rezidentele din Centrul terapeutic Lotus al  Penitenciarului Gherla. Lucrările de pictură s-au realizat cu sprijinul pictorilor colaboratori, Iurie Cojocaru și Toma Dănuț.

Acest gen de activități desfășurate în mediul carceral au un rol important în reintegrarea socială a persoanelor private de libertate.

Articolul precedentNoaptea Muzeelor: „Viză pentru Gulag”
Articolul următorAu fost executate lucrări de marcaje rutiere pe două drumuri județene recent asfaltate