Înscrierea copiilor la clasa pregătitoare şi la grădiniţă se va realiza, anul acesta, online. Totodată, evaluarea pentru clasa pregătitoare nu se va mai desfășura în condițiile de până acum, cu o examinare psihosomatică a capacităților copilului, fiind suficientă o declarație pe proprie răspundere făcută de către părinți, iar grădinița pe care au frecventat-o copiii va trimite fișa de evaluare psihosomatică, a explicat, duminică seara, la Digi24, ministrul educației, Monica Anisie.

Calendarul înscrierilor va fi publicat astăzi în urma unei videoconferințe cu toți inspectorii școlari.

„Tot ce pot să vă spun este că Ministerul Educației, mâine (luni – n.r.), va publica pentru grădinițe calendarul de reînscriere sau înscriere, iar pentru clasa pregătitoare noul calendar, în așa fel încât să dăm posibilitatea părinților să realizeze înscrierea fie la clasa pregătitoare, fie la grădiniță”, a declarat duminică seara, la Digi24, ministrul educației, Monica Anisie.

„Noutatea este că atât la grădiniță, cât și la clasa pregătitoare, înscrierea se va face online, iar pentru clasa pregătitoare am revizuit calendarul și am anunțat deja că evaluarea psihosomatică a copiilor va fi înlocuită cu o declarație pe proprie răspundere a părinților sau tutorilor legali și o fișă completată de grădinița pe care a frecventat-o elevul”, a mai spus Monica Anisie.

Articolul precedent„Spovedania lui Rizea”, acuzații grave la vârful SRI: Cât de implicate sunt Serviciile în vânzarea statului român
Articolul următorFemeie dintr-un sat clujean dată dispărută! Dacă o vedeţi sunaţi la 112