Lucrările la clădirea situată la intersecția străzilor Victor Babeș și Ion Creangă din Cluj-Napoca, construită în 1913, se vor desfășura pe o perioadă de doi ani.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și din fonduri proprii ale universității, valoarea totală al investiției fiind estimată la 28.457.460 lei.

Prin acest proiect, se va asigura o infrastructură modernă, în acord cu standardele actuale și condiții adecvate pentru participanții la procesul de educație și cercetare, urmărindu-se două obiective importante:

  • Un mediu de învățare axat și mai mult pe cercetare, astfel încât studenții să poată înțelege cât mai bine partea de cercetare farmaceutică și raportarea acesteia la medicina contemporană.

  • Oferirea unor spații în care cadrele didactice să pregătească lucrări practice relevante pentru procesul de educațional și să desfășoare activități de cercetare competitive la nivel european.

Astfel, vor fi amenajate 13 laboratoare de cercetare, 5 laboratoare didactice, 6 săli de lucrări practice și 10 birouri pentru doctoranzi, asistenți, șefi de lucrări și profesori.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” este o universitate modernă şi dinamică, cu o ofertă educațională atractivă atât la nivel național, cât și pe piața europeană a educației. Universitatea se concentrează pe adaptarea activă a educației medicale la cerințele pieței serviciilor de sănătate, unde este nevoie de absolvenți tot mai bine pregătiți, cu competențe profesionale şi abilități practice dovedite, susținute de bune abilități de comunicare şi cu atitudinile specifice profesiei bine dezvoltate.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentProgram special de lucru cu publicul la Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Cluj, în perioada alegerilor locale
Articolul următorFOTO | Grav accident în apropiere de Câmpia Turzii! O femeie din Timişoara şi-a pierdut viaţa