Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Cluj solicită Ministerului Educației un alt mod de evaluare a elevilor din clasele primare, pe motiv că aceastea sunt debusolante pentru părinți.

“Aceste calificative se acordă prin aplicarea unor descriptori de performață. Părinții tot întreabă: ce e ‘bine’-le ăla? O fi 7, o fi 8? Păi nu e nici 7, nici 8. Descriptorii arată gradul în care copilul reușește să atingă competența ascunsă în itemi, cu alte cuvinte”, explică Anicuța Todea, inspector școlar.

Todea a mai precizat, pentru edupedu.ro și faptul că învățătorii încep să îi obișnuiască pe copii cu notele, la clasa a IV-a, din timpul anului școlar.

“Noi am propus așa: la nivelul ciclului achizițiilor fundamentale – clasa pregătitoare, clasa I și a II-a – să se utilizeze evaluarea descriptivă, adică învățătorul să spună nivelul la care copilul se află: competențe formate, competențe în curs de formare sau competențe neformate. Fără suficient, fără bine… Și, din ciclul primar superior (clasele a III-a, a IV-a – n.red.), evaluarea să se finalizeze cu note, ca să îi ajutăm pe copilași să facă trecerea spre ciclul gimnazial”, susține Anicuța Todea.

 

Articolul precedentBilanțul traversărilor neregulamentare în Cluj-Napoca: 2 morți și 75 de răniți
Articolul următorDepartamentul de Inginerie Chimică de la UBB, partener în proiectul de cercetare Converge din Programul Orizont 2020