Unul dintre cei mai importanți sportivi români, canotorul Ivan Patzaichin, este invitatul special al festivalului Someș Delivery. Acesta va avea loc în 13 și 14 iulie, în cadrul Ștrandului Sun din cartierul Grigorescu.

Ivan Patzaichin îi va încuraja pe clujeni să redescopere frumusețea Someșului Mic și va promova sportul cu vâsle. El va participa și la un atelier în care îi va învăța pe clujeni cum să își construiască lotci, ambarcațiunile specifice lipovenilor din Delta Dunării.

Clujenii vor fi încurajați, de asemenea, să facă plimbări pe Someșul Mic cu caiacele puse la dispoziție de către organizatori, precum și să admire, sâmbătă seara, parada ambarcațiunilor care vor defila pe râu. Organizatorii festivalului vor construi și un bac care va face legătura între zona ștrandului și cartierul Grigorescu.

Însă festivalul mai include și realizarea unei hărți digitale cu zonele verzi din Cluj, dar și zonele care pot fi transformate în grădini urbane, precum și un atelier prin intermediul căruia clujenii vor fi învățați cum să își construiască grădini verticale. Va fi amenajat și un traseu special pe malul Someșului Mic, la capătul căruia va fi instalată o oglindă, în care va fi proiectată reflexia vizitatorilor în undele râului.

Festivalul mai înseamnă un umbrar construit din materiale refolosite. Va fi organizată și o masă a bunei vecinătăți, unde clujenii vor fi îndemnați să vină cu alimente de acasă pe care le vor servi împreună cu prietenii și cu vecinii, precum și un târg de vechituri.

Vor exista și concerte. Sâmbătă vor concerta DJ Indjstione, Dan Barbu și Grimus, iar duminică vor cânta Musai Soundworks și Jacob Medrea.

Articolul precedentCelebrul DJ Armin van Buuren a compus imnul festivalului UNTOLD 2019
Articolul următorFOTO | Accident în Dej! A intrat cu maşina într-o casă după impactul cu un TIR