În perioada 07 – 09 octombrie are loc jurizarea proiectelor înscrise la Concursul Internațional de Soluții „Plan Urbanistic Zonal SOPOR Masterplan – Cluj-Napoca 2019”, competiție lansată oficial pe data de 6 iunie 2019.

Promotorul concursului este Primăria Municipiului Cluj-Napoca, iar organizatorul este Ordinul Arhitecților din România prin Filiala Teritorială Transilvania, în parteneriat cu Ordinului Arhitecților din România (OAR).

Joi, 10 octombrie 2019, începând cu ora 11:30, Centrul de Cultură Urbană – Casino, Cluj-Napoca (Parcul Central „Simion Barnuțiu”) va găzdui conferința de presă pentru anunțarea câștigătorilor.

Concursul de soluții are ca scop selectarea celei mai bune soluții în vederea “Elaborării unui MASTERPLAN / Plan Urbanistic Zonal în cartierul Coloniile Sopor din Municipiul Cluj-Napoca”.

Prin concurs se dorește identificarea unui nou mod de urbanizare sustenabil, orientat spre generațiile viitoare și spre bună conviețuire. Obiectivul este creșterea calității vieții oamenilor în mediul urban prin soluții integratoare și inovatoare.

Participanții au fost invitați prin acest concurs să prezinte nu numai o viziune spațială de dezvoltare a zonei, ci și o strategie, astfel încât noua dezvoltare să devină un mediu locuibil structurat, ”etapizabil”, sustenabil, oferind de asemenea și suficientă flexibilitate dezvoltatorilor privați care doresc să construiască.

Concursul de soluții este organizat ca o procedură independentă conform art. 105 lit. a) din  Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, urmând ca ulterior, în baza prevederilor art. Art. 104 alin. (7) din aceeași lege, contractul de servicii de proiectare să fie atribuit concurentului câștigător al concursului, în urma unei proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

Concursul este organizat în conformitate cu Regulamentul de concursuri al Uniunii Internaționale a Arhitecților – UIA – și prevederile Recomandărilor Internaționale pentru Concursuri de arhitectură și urbanism, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare.

Concursul de soluții este public, într-o singură fază, deschis pentru România, țările Uniunii Europene și Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană.

 

 

JURIUL CONCURSULUI

Membri titulari: Membri supleanți:
 

1.               ing. urb. Pablo de Otaola Ubieta

2.               arh. Borislav Ignatov

3.               conf. univ. dr. urb. Bogdan Suditu

4.               urb. Paola Rizzi

5.               peisag. urb. Nicolas Triboi

6.               arh. șef, verif. Ligia Subțirică

7.               arh. șef urb. Claudiu Salanță

8.               arh. șef Daniel Pop

9.               arh. OART Daniela Maier

 

10.          arh. urb. Dracea Răzvan

11.          arh. urb. Anca Virginaș

 

 

 

EXPERȚI COOPTAȚI

  1. urb. Sorin Gabrea
  2. dr. arh. urb. Anca Ginavar
  3. dr. arh. urb. Toader Popescu
PREMIILE ACORDATE  

 

Premiul I: contractul de proiectare cu valoare estimată la nivelul sumei de

de 2.800.000 lei (RON) fără TVA  

Premiul II:  120.000 lei (RON)

Premiul III: 70.000 (RON)

Sumele reprezentând premiile II și III includ TVA.

Articolul precedentFOTO | Grav accident în Cluj-Napoca! O persoană a murit după ce a fost lovită de autotren pe trecerea de pietoni
Articolul următorUniversitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca – partener în proiectul de cercetare european „BorderSens”