Semnal de alarmă! Calitatea aerului din capitala Kiev a ajuns, astăzi, la un nivel extrem de nesănătos. Oamenii au raportat încă de la primele ore ale dimineții faptul că este mult fum în Kiev și nu se poate respira corespunzător. 

Potrivit informațiilor orei 7:30, concentrația de poluanți este de 19,9 ori mai mare decât valoarea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Indicele de calitate a aerului a scăzut semnificativ în aproape toate raioanele, relatează NEXTA. Informațiile orei 9:00 spun că idicele de calitate a aerului raportat la începutul zilei de 19 martie releva o concentrație de poluanți de 27,8 ori mai mare față de valoarea indicativă anuală de OMS privind calitatea aerului. 

Administrația orașului Kiev le-a cerut locuitorilor să nu deschidă ferestrele și să nu părăsească casele fără motive întemeiate, din cauza fumului. Potrivit autorităților locale, calitatea aerului ar corespunde totuși normelor în vigoare, fumul fiind cauzat de modificarea condiţiilor meteo.

 

Articolul precedentRăzboi Ucraina, ziua 24 Rușii NU se opresc! Sirenele continuă să sune AMENINȚĂTOR: luptele au ajuns în centrul Mariopolului
Articolul următorPandemia de COVID-19 nu s-a încheiat! China a înregistrat primele două decese, după mai bine de un an