Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent duminică la Cluj-Napoca, acolo unde a ținut un discurs la deschiderea oficială a Olimpiadei Internaționale de Matematică. El a vorbit despre importanța matematicii în construirea societății, dar și despre faptul că mulți copii nu au acces la educație de calitate.

„Matematica stă la baza tuturor științelor, a inovației și a dezvoltării gândirii analitice. Voi aveți un dar pe care l-ați cultivat prin multă muncă și, drept urmare, veți face parte din elitele intelectuale ale țărilor voastre și ale lumii în general. Sunt convins că pasiunea pentru matematică a fost evidentă pentru mulți dintre voi de când erați copii. Cred că matematica și materiile din categoria Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică sunt esențiale în construcția curriculară încă din timpul educației timpurii, dacă ne dorim să avem în viitor veritabile societăți ale cunoașterii”, a spus Președintele României.

El a atras atenția asupra faptului că mulți copii nu au acces la educație de calitate și că transformarea societății în bine depinde de această șansă.

„Din nefericire, nu toți copiii au oportunitatea de a accesa o educație de calitate. Este important să lucrăm activ pentru a îmbunătăți calitatea predării matematicii pentru cât mai mulți copii din întreaga lume. Oferindu-le șansa de a învăța, putem transforma vieți, economii și societăți. Cu cât avem sisteme de educație mai eficiente și mai adecvate noilor generații și societăților în care ne dorim să trăim, cu atât mai mult contribuim la pacea și la dezvoltarea tuturor țărilor de pe mapamond”, a mai spus Iohannis.

Articolul precedentSfaturi ale poliţiştilor clujeni pentru şoferii care circulă pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile
Articolul următorTestele pe loturile 3 și 4 din autostrada Sebeș-Turda continuă