Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că va solicita, în ședința de lucru de la Palatul Cotroceni, ministrului Marcel Vela și premierului Ludovic Orban să revină asupra acordului MAI-BOR.

Președintele a vorbit despre „un așa zis” acord, subliniind vehement că românii trebuie să stea în casă chiar și în perioada Paștelui.

Acesta a spus că este important să se stea acasă, pentru ca „după Paște să nu avem înmormântări”.

„Nu e cazul să ne relaxăm. În câteva minute voi începe o ședință în care voi cere premierului și ministruui să revină asupra acestui acord, să găsească o formulă care se încadrează formulei „Stați acasă!” și care respectă toate ordonanțele militare. Dragi români, vă spun același lucru pe care îl spun medicii, experții, Organizația Mondială a Sănătății: Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”, a declarat Iohannis.

Marți seara, ministrul Marcel Vela a anunțat că a fost încheiat un acord între MAI și BOR, în baza căruia vor fi distribuite „Paștile” și Lumina de Înviere.

Marcel Vela, a mai spus, miercuri, referitor la deciziile privind noaptea de Înviere și, implicit, la acordul MAI-BOR, că atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Ludovic Orban știau despre măsurile anunțate marți seara legate de împărțirea Luminii de Paște.

Articolul precedentPatru persoane infectate cu coronavirus, după ce un bărbat a participat la o slujbă religioasă
Articolul următorConsiliere psihologică online gratuită pentru copiii cu anxietate sau depresie