Președintele Klaus Iohannis a avut, astăzi, la Palatul Cotroceni, o ședință cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri ai Cabinetului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19. La ședință a participat și Raed Arafat. La finalul acesteia, Iohannis a anunțat că se impune prelungirea stării de alertă, scrie realitatea.net

Președintele Klaus Iohannis a participat, la Palatul Cotroceni, la o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, informează Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, la finalul ședinței, că mall-urile vor fi deschise, din 15 iunie, dar nu și restaurantele din mall-uri.

„Se vor putea redeschide mall-urile, fără restaurante și locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private cu 20 de persoane în interior, 50 în exterior”, a spus Klaus Iohannis.

În plus, șeful statului a anunțat că va fi posibilă, dar nu obligatorie, redeschiderea after school-urilor, a grădinițelor și creșelor private.

„Va fi posibila, dar nu obligatorie, dupa 15 iunie, redeschiderea after school-urilor, gradinitelor si creselor private”, a spus Iohannis.

„Se impune prelungirea starii de alerta. Nu se poate continua fara a avea acest instrument. Sunt masuri care obligatoriu trebuie continuate aproape cu caracter permanent: distantarea, portul mastii in interior, masurile de igiena. Trebuie sa intelegem ca aceste lucruri vor ramane in continuare”, a mai spus Iohannis.

„Ma adresez Parlamentului, care trebuie sa ia in dezbatere prelungirea starii de alerta. Stimati parlamentari, fiti responsabili. Daca sprijiniti Guvernul, putem sa controlam eficient raspandirea epidemiei. Guvernul a luat cele mai bune masuri”, a spus Iohannis.

Articolul precedentFOTO | Primul concert în aer liber, la Cluj-Napoca, în condiţii speciale de distanţare socială
Articolul următorPatru femei din Gherla cercetate de poliţişti pentru folosirea minorilor la cerşit