Klaus Iohannis merge, astăzi, la Câmpia Turzii, unde se află baza militară aeriană în care Statele Unite ale Americii au investit anul trecut aproximativ 130 de milioane de dolari.

Vizita vine după ce șeful statului a discutat la telefon cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, despre tensiunile din regiune și drepturile minorității române în țara vecină.

Cei doi au dezbătut situația de securitate de la granița Ucrainei, dar și din regiunea Mării Negre. Klaus Iohannis a subliniat că este inacceptabilă amenințarea cu forța și a reiterat sprijinul României pentru suveranitatea Ucrainei și integritatea sa teritorială, dar și pentru aspirațiile europene și euroatlantice.

Cei doi au mai vorbit și despre dezvoltarea relațiilor economice, comerciale și culturale. Președintele Iohannis a mai vorbit cu omologul sau ucrainean si despre drepturile minorității române din Ucraina și de găsirea soluțiilor în protejarea identității lingvistice a etnicilor români.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentOlguța Vasilescu: „Modificarea 9,4% la pensii ne privește pe noi și copiii noștri. PNRR se poate renegocia punctual. Se numește optimizare”
Articolul următorREALITATEA SPORTIVĂ. Unu’ la 1: Anamaria Prodan, MUTARE DECISIVĂ în divorțul anului – Anunțul care dinamitează țara