Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii de vineri, 25 ianuarie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 24 ianuarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 41 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 27 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 17 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În urma acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate de 102 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 9 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cadrul acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate însumată de 160 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 6 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 5 utilaje. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 3 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. În cadrul acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate totală de 62 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acţionează cu autospeciale cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi lărgirea căii de rulare şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Intervenţiile pe drumurile judeţene sunt prioritizate de nivelurile de viabilitate, respectiv I, II, III şi IV în care se încadrează fiecare dintre acestea.

Date fiind particularitățile meteorologice specifice sezonului rece, situația este dinamică și cunoaște schimbări rapide, astfel încât se recomandă participanților la trafic să ia toate măsurile necesare și prevăzute de Codul Rutier pentru a nu avea parte de evenimente nedorite. De asemenea, se recomandă adaptarea vitezei la condițiile de drum, dotarea autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă și, acolo unde situația o impune, echiparea anvelopelor cu lanțuri.

Articolul precedentPrimar din judeţul Cluj bătut de doi tineri! Edilul a ajuns la spital
Articolul următorŞofer prins beat la volan – reţinut de poliţiştii clujeni