Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii de vineri, 15 februarie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii specifice de iarnă.

De asemenea, din cauza temperaturilor negative, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 14 februarie 2019, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 42 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 20 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 20 de drumuri judeţene, cu 14 utilaje.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de joi, 14 februarie a.c., s-a intervenit pe 5 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 2 drumuri judeţene, cu 2 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 58 de tone de material antiderapant.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 2 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu un utilaj.

În continuare, se acţionează cu autospeciale cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi lărgirea căii de rulare şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei, cu preponderență pe drumurile situate în zona de munte. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Intervenţiile pe drumurile judeţene sunt prioritizate de nivelurile de viabilitate, respectiv I, II, III şi IV în care se încadrează fiecare dintre acestea.

Articolul precedentAmplă acţiune a poliţiştilor în zona Pieţelor Mihai Viteazul şi Mărăşti
Articolul următorFOTO | Primăria Cluj-Napoca a achiziționat o nouă ambulanță de ultimă generație