Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de joi, 17 ianuarie 2019, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă.

Traficul rutier este îngreunat de zăpada viscolită depusă pe carosabil pe drumurile județene DJ 103K Râșca, DJ 107P Mărișel – Crucea Iancului – DN 1R și DJ 108C Răchițele – Ic Ponor, dar se acționează cu autovehicule și utilaje speciale în vederea îndepărtării zăpezii de pe carosabil și lărgirea căii de rulare.

De asemenea, din cauza precipitațiilor sub formă de ninsoare și a temperaturilor negative, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de căderile de zăpadă și de fenomenul de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri, 16 ianuarie a.c., s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 62 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 41 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 36 de drumuri judeţene, cu 19 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 362 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de miercuri, 16 ianuarie 2019, s-a intervenit pe 12 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 190 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit pe 14 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate totală de 163 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acţionează permanent cu autospeciale cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi lărgirea căii de rulare şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Intervenţiile pe drumurile judeţene sunt prioritizate de nivelurile de viabilitate, respectiv I, II, III şi IV în care se încadrează fiecare dintre acestea.

Articolul precedentEvaluarea activităţii poliţiştilor de imigrări din Cluj
Articolul următorŞcoli închise din cauza vremii în judeţele Cluj şi Maramureş