Muzeul de Istorie Naturală din Londra organizează, în fiecare an, o competiție cu fotografii care surprind viața animalelor. Fotografia realizată de Sam Rowley cu rozătoarele a primit cele mai multe voturi, 28.000.

Sam Rowley a câștigat premiul pentru cel mai bun fotograf al anului. El a reușit să imortalizeze o luptă între doi șoareci, în timp ce se bat pentru o frimitură de mâncare la metroul din Londra. Imaginea a fost numita „Încăierare la metrou”.

Imagine

Sam Rowley a fost atât de fascinat de aceste rozătoare subterane, încât a petrecut o săptămână noapte de noapte, la o stație centrală la metroul din Londra stând pe burtă, încercând să obțină imaginea perfectă. Sam spune că fotografierea vieții sălbatice urbane este pasiunea sa. El crede că oamenii au o legătură cu animalele din orașele, deoarece aceste creaturi trăiesc printre noi. 

„De obicei, fac o explozie de fotografii și am avut noroc cu această lovitură, dar atunci îmi petrecusem cinci zile întins pe o platformă, așteptănd ca la un moment dat să se întâmple ceva”, a spus Sam.

„Acești șoareci, de exemplu, se nasc și își petrec întreaga viață fără să văd niciodată soarele sau să simtă un fir de iarbă. La un moment dat, este o situație disperată – alergând pe pasaje sumbre timp de câteva luni, poate un an sau doi și apoi mor. Și pentru că sunt atât de mulți șoareci și atât de puține resurse, trebuie să lupte pentru ceva atât de nesemnificativ cum ar fi o frimitură. „

Alte patru fotografii au fost extrem de lăudate, inclusiv o imagine a unui urangutan nefericit, exploatat și forțat să participe la o reprezentație la Bangkok, o altă imagine dramatică a unei mame și a unui pui de jaguar cu o anaconda în Brazilia, un portret emoționant al unui ranger de conservare și a rinocerului bebeluș negru pe care îl are în grijă în Kenya și o fotografie a unui grup de reni albi arctici fotografiați în zăpadă.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

 

Articolul precedentBancomat aruncat în aer de hoți
Articolul următorCardurile de sănătate, din nou BLOCATE. Explicațiile președintelui CNAS