Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a anunţa faptul că lucrările de reabilitare și modernizare derulate pe Lotul 2: DJ 109 Așchileu – limită cu județul Sălaj, de la km 20+786 la km 31+976, din cadrul proiectului european ce vizează Traseul Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, avansează extrem de rapid.

Acestea vizează atât calea de rulare, cât și zona din vecinătatea acesteia.

Pentru a asigura o viteză de lucru și o eficiență sporită, executantul lucrărilor a mărit semnificativ numărul de muncitori și cel de utilaje.

Demarate în luna martie a acestui an, lucrările constau, în această etapă, în realizarea de șanțuri betonate și rigole carosabile, pozarea și instalarea de tuburi de dren și de acces, respectiv casete în vederea lărgirii căii de rulare. Totodată, se execută și lucrări de frezare și alte operațiuni pregătitoare la sistemul rutier pentru asigurarea frontului de lucru în vederea următoarelor etape.

Proiectul de investiții finanțat din fonduri europene prevede lucrări complexe ce încep de la fundație și se vor finaliza prin așternerea de covor asfaltic în două straturi, binder şi strat de uzură, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră. Acestea sunt executate de Asocierea Dacia Asphalt SRL – Dacia Faber SRL.

 

Articolul precedentAbsolvenţii de gimnaziu au susţinut a doua probă a Evaluării Naţionale: Matematica
Articolul următorHandbal feminin: Universitatea Cluj începe Liga Florilor la Buzău