Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi, la Iași, că măsurile se păstrează și de 1 Mai și speră ca oamenii să respecte ordonanțele și să nu existe un pericol epidemiologic.

 

„Ca și de Paște și de 1 Mai, oamenii vor fi responsabili și dacă vor ieși, o vor face așa fel încât să nu existe riscuri de răspândirea virusului. De Paște, situația a fost în regulă, pentru că cooperarea între biserici și autorități a dus la eliminarea riscului epidemiologic. Și de 1 Mai sperăm ca oamenii să respecte regulile. Pentru orice ridicare de restricții trebuie să avem o fundamentare serioasă“, a spus Ludovic Orban.

În ceea ce privesc restaurantele, prim ministrul a precizat că nu știe exact când se vor ridica restricțiile și că deschiderea acestora se va face cu impunerea unor reguli.

„Nu vor fi restricții în privința hotelurilor. Vor fi reguli pentru protejarea clienților. Ei își pot deschide afacerile oricând. În privința restaurantelor, evaluările sunt rezervate. Există un risc epidemiologic mare. Ridicarea restricțiilor se va face gradual. Trebuie pregătite măsuri de protejare dacă dăm drumul la restaurante, creșe sau grădinițe“, a menționat Orban.

Articolul precedentCaravane medicale gratuite pentru locuitorii din zonele defavorizate
Articolul următorÎncep lucrările de alimentare cu apă și canalizare în municipiul Gherla și comunele limitrofe