Patru cetățeni români au murit în accidentul din Italia. Ei aveau rezidența în Germania, conform unor surse. Aceștia formau o familie, părinții și doi copii, relatează realitatea.net

Ministerul Afecerilor Externe anunţă, miercuri seară, că patru cetăţeni români se află între victimele accidentului din Italia. Echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsufleţite şi menţine legătura cu familiile victimelor pentru a acorda sprijin.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în regim de urgenţă, în urma informaţiilor din presă referitoare la accidentul produs la data de 3 octombrie a.c., în localitatea Mestre, Republica Italiană, în urma căruia mai multe persoane şi-au pierdut viaţa şi altele au fost rănite, şi au solicitat autorităţilor locale, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate. O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatul General al României la Trieste s-a deplasat la faţa locului, în regim de urgenţă, pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la identitatea tuturor persoanelor afectate”, a transmis, miercuri seară, MAE, într-un comunicat de presă.

„MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanţele producerii accidentului şi gravitatea acestuia. Totodată, MAE informează că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat şi la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsufleţite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenţei consulare specifice în astfel de situaţii”, a mai transmis MAE.

Cel puţin 21 de persoane au murit şi alte aproximativ 20 au fost rănite marţi seară în accidentul produs la Mestre, lângă Veneţia. Un autobuz care transporta turişti, printre care ucraineni, francezi şi germani, a căzut de pe un pod şi a luat foc, potrivit autorităţilor acestui oraş din nord-estul Italiei.

Cauza accidentului de autobuz de la Mestre. Cine se face vinovat de tragedia care a zguduit Italia

În urma tragicului accident de la Mestre, Italia, procurorii au început o anchetă intensă pentru a stabili cauzele exacte și cine se face vinovat de tragedia rutieră. În această fază incipientă a investigației, procurorii au deja o ipoteză cu privire la modul în care a avut loc accidentul.

Procurorii italieni au demarat o intensă anchetă pentru a descoperi cauza accidentului tragic de autobuz de la Meste, care a curmat viața a 21 de persoane și a rănit grav alte 18. În prezent, ei lucrează pentru a aduna toate informațiile necesare și pentru a stabili responsabilitatea exactă a fiecărei persoane implicate în incident.

În această fază incipientă a investigației, procurorii au deja câteva ipoteze cu privire la cauza accidentului și încearcă să le confirme prin interviuri și cercetări amănunțite. 

Procurorii merg pe varianta faptului că șoferului i s-a făcut rău și asta pentru că nu a existat nici o urmă de frânare după ce autocarul a rupt balustrada și încă nu căzuse de pe pasaj. De asemenea, aceștia exclud și o eventuală „mașină-pirat” despre care s-a speculat că a apărut în zonă și ar fi acroșat autocarul. 

Accident Italia. MAE: Până în prezent nu sunt informaţii că ar fi români printre victimele tragediei din Veneţia

„Autobuzul a lovit balustrada cu cincizeci de metri înainte de a cădea de pe pasajul superior. Practic, a mers cu aceeași viteză de-a lungul pasajului înainte de curba care a provocat căderea. Nu există semne de frânare sau impact cu alte vehicule”, a declarat procurorul șef al Veneției, Bruno Cerchi, în cadrul conferinței de presă privind accidentul de la Mestre.

În cadrul conferinței, Cherchi a subliniat importanța pe care o vor avea rezultatele autopsiei șoferului autobuzului, decedat în urma impactului.

„Identificarea victimelor este foarte dificilă. Mulți nu aveau acte la ei. Sunt rude prezente, dar este greu de dat nume cu certitudine. Din acest motiv am încredințat sarcina medicinii legale, dar și poliției științifice, pentru ca, la nevoie, să se poată apela la testarea ADN. Cu toate acestea, sperăm să le identificăm pe toate până mâine.

Vom evalua eventualele autopsii – a adăugat el – mai târziu. Dar, în afară de cea a șoferului, celelalte nu par necesare având în vedere leziunile prin strivire. Este dorința noastră să returnăm trupurile neînsuflețite cât mai curând posibil rudelor”, a mai spus oficialul italian. 

Șoferul autobuzului care a căzut de pe pasaj la Mestre era italianul Alberto Rizzotto. Acesta avea 40 de ani și era din localitatea Tezze din Pave, din provincia Treviso. Acesta era șofer profesionist de 15 ani și deocamdată nu se poate vorbi despre o eroare. Cel mai probabil acestuia i s-a făcut rău la volan. 

CITEȘTE ȘI :

Klaus Iohannis: „Profund îndurerat de veștile venite din Italia privind tragicul accident care a curmat și viețile a patru cetățeni români”

Premierul Ciolacu, mesaj de condoleanțe pentru cei 4 români decedați în accidentul de autocar din Italia

Articolul precedentEconomia românească, sub lupa FMI. Cele 3 priorități ale Guvernului de la București, prezentate de Ciolacu – Unde apare „prioritatea națională”
Articolul următorAlexandra Păcuraru se retrage temporar cu emisiunea România Suverană: „Am decis să iau o pauză medicală de la televiziune”