Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020, un eveniment gândit pentru sănătatea și bucuria participanților, se anulează anul acesta, tocmai din motive care țin de siguranța participanților, a partenerilor, a voluntarilor, a publicului și a organizatorilor. Ediția a 10-a a evenimentului, inițial programată pentru luna aprilie 2020, iar apoi amânată pentru 7-8 noiembrie, va avea loc, în varianta sa fizică, în aprilie 2021 (la o dată ce urmează să fie comunicată).

O ediție virtuală a competiției va avea însă loc: 1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon se va desfășura sub sloganul ”Grow your wings together!”, pornind de la conceptul lansat în perioada pandemiei de clubul organizator, Runners Club: ”alergăm separat, concurăm împreună”.

Runners Club, împreună cu sponsorul oficial, Wizz Air, și cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, au luat această decizie în contextul în care nu pot avea certitudinea că evenimentul se poate desfășura în cele mai sigure condiții, dată fiind situația creată de pandemia de COVID-19, dar și pentru a împiedica extinderea ei în România.

”Considerăm că, în condițiile speciale ale acestei perioade, evenimentele care presupun participarea unui număr mare de alergători, chiar și în situația respectării tuturor normelor de siguranță sanitară, implică riscuri ce pot depăși capacitatea de control a oricărui organizator.

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este spectacol, iar spectacolul are nevoie de spectatori, pentru că altfel nu își duce misiunea la capăt. Actorii, care în cazul nostru sunt alergătorii, maratoniștii, aleargă și pentru aplauzele publicului de la final, la fel ca actorii de teatru. Aceea este încununarea meritelor lor. De 9 ani încercăm să creăm o experiență pentru participanți, fie că sunt alergători, fie că sunt spectatori, pentru că experiențele sunt cele care creează amintiri. Anul acesta nu putem face asta, așa că am decis ca ediția a 10-a, aniversară, a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon să aibă loc anul viitor”, a declarat Horațiu Morar, președintele fondator al Asociației Runners Club, organizatorul evenimentului.

1.0. Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon 2020

Anularea ediției fizice 2020 nu îi oprește însă din alergat pe cei pasionați, cu atât mai mult cu cât Maratonul Wizz Air este una dintre cele mai așteptate competiții din domeniu. Astfel, organizatorii au decis să ofere, în schimb, varianta experienței virtuale: 1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon 2020 va fi evenimentul în care alergătorii vor putea face în continuare ceea ce iubesc, însă în condiții de maximă siguranță: fiecare participant poate să își ducă la bun sfârșit oricare dintre cele 4 curse, unde dorește, când dorește și cum dorește, în intervalul 8-15 noiembrie 2020.

„Siguranța a fost și va fi întotdeauna principala prioritate Wizz Air. Din cauza pandemiei de COVID-19, Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020 devine un eveniment online, care le permite participanților să se bucure de experiență în siguranță. Îi încurajăm pe toți iubitorii sportului să se înscrie pe maraton-cluj.ro și să se bucure de ediția virtuală Wizz Air Cluj-Napoca Marathon pe 8-15 noiembrie 2020”, au declarat reprezentanții companiei aeriene Wizz Air.

Regulile maratonului virtual sunt:

  • La înregistrarea pe maraton-cluj.ro, participanții trebuie să declare distanța aleasă:

– Maraton Wizz Air: 42.2 km

– Semimaraton: 21.1 km

– Cros Garmin: 10 km

– Cros Vaxicum: 4 km

  • Înscrierile se ÎNCHID pe 12 noiembrie

  • ÎNREGISTRAREA rezultatelor proprii se face de fiecare concurent până cel târziu pe 15 noiembrie, prin aplicația dedicată, disponibilă pe pagina de înscriere.

Ca parte a taxei de start, care este 79 lei, participanții vor primi un pachet atractiv cu:

– Număr concurs: se descarcă din aplicație

– Rucsac Luanvi

– Bandana Vaxicum

– Gel antiinflamator Vaxicum

– Acces la clasament și rapoarte

– Import automat de date din Strava sau Garmin

– Diploma de finisher: se descarcă din aplicație

– Medalie: se primește doar în cazul finalizării distanței de concurs la care participantul e înscris

● Coletele vor fi expediate prin poștă pe cheltuiala organizatorului.

Ce se întâmplă cu înscrierile pentru evenimentul FIZIC?

Cei care s-au înscris deja au următoarele opțiuni:

– Înscrierile la toate cursele din cadrul Wizz Air Cluj-Napoca Marathon vor fi reportate pentru ediția din 2021;

– Posibilitatea de transfer a locului către o altă persoană, în mod gratuit;

– Posibilitatea de transfer a locului la altă probă, în mod gratuit;

– Returnare a 75 % din taxa de participare;

– Posibilitatea de transfer a înscrierii către 1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon 2020.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedent4 percheziţii în Jibou la traficanţi de droguri! 16 persoane au fost audiate
Articolul următor100% TU DECIZI! Radu Oprea, ministru la evaziune, anchetat pentru spălare de bani