Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că, dacă ar fi fost întrebat dacă intenționează să îl revoce din funcție pe ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, în urma reacției acestuia în timpul vizitei oficiale pe care premierul o efectuează în SUA, ar fi răspuns afirmativ, fără ezitare. El a subliniat că comportamentul lipsit de gravitate și reacția exagerat de emoțională a lui Muraru nu sunt caracteristice unui ambasador și nu-l recomandă pentru această poziție. Marcel Ciolacu a menționat că presupune că ministrul de Externe, Luminița Odobescu, va discuta acest aspect cu președintele României.

”Nu mai avut nicio discuţie cu domnul ambassador şi cred că o perioadă mai lungă de timp nu o să avem discuţii. În primul loc, eu am venit aici însoţit de ministra de Externe, este reprezentanta de vârf a diploaţiei române, nu apucasem să avem discuţiile aplicate cum vor fi reprezentările în ziua următoare de aceea am şi spus că câteodată e bine să ai răbdare. Totuşi, lipsa de anvergură a domnului ambasador şi o reacţie până la urmă cred că emoţională a domniei sale nu l-a calificat pentru a fi ambasador”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Întrebat dacă l-aţi fi rechemat din postul de ambassador, dacă decizia ar fi fost în pixul său şi nu al preşedintelui, Ciolacu a spus: ”Categoric”.

”Presupun că doamna ministru va avea discuţiile cu preşedintele României”, a mai arătat şeful Executivului.

Reacţia premierului vine după ce Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a afirmat că a fost exclus de la întâlnirele politice pe care premierul Marcel Ciolacu le va avea în Statele Unite ale Americii şi a declarat, la întâlnirea cu românii din SUA, că rolul său în această vizită s-a încheiat.

Andrei Muraru a declarat în faţa comunităţii de români din SUA că îi doreşte lui Marcel Ciolacu să aibă parte de întâlniri de substanţă pentru prosperitatea şi securitatea românilor.

“Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Ambasada României de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile.  Însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile. Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu-mi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes, dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici în America înseamnă succesul României. Şi, în definitiv, vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii, întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor”, a afirmat ambasadorul Andrei Muraru.

 
 
Articolul precedentMeteorologii anunță un val polar peste România – Urmează temperaturi scăzute și chiar ninsori
Articolul următorRezultate PISA – Elevii români, pe penultimul loc din Europa