„Avem gaze în acest moment să facem față situației”. Este asigurarea venită de la președintele PSD, Marcel Ciolacu, la finalul reuniunii liderilor Coaliției pe tema  agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Liderul social democrat a amintit că există o ordonanță de urgență în vigoare și a reamintit tarifele anunțate anterior pe termen lung. Este vorba de 0,8 lei/KW pentru consumatorii casnici și 1leu/kw pentru IMM-uri la energia electrică și 0,31, respectiv 0,37 lei, la gaze. 
Liderul principalului partid de guvernământ a dat asigurări că „România este sigură și românii trăiesc într-o țară sigură. România nu este în conflict cu Federația Rusă. România este membra NATO și UE”.  Președintele PSD a arătat că, în acest context, decretarea stării de urgență nu se justifică, nici din punct de vedere al securității naționale, nici în ceea ce privește securitatea energetică. În calitate de președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a anunțat că Parlamentul se va reuni în ședința comună și va adopta o declarație politică, similară celei semnate de liderii Coaliției de guvernare, cuprinzând și sancțiunile decise de Europa la adresa statului agresor.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentBărbat din Câmpia Turzii reţinut după ce s-a lăudat pe internet că are arme şi că le va folosi în public
Articolul următorOrban: 35% din gazul rusesc ajunge în Europa. Rușii vor pierde bani din cauza lui Putin