Vești bune pentru salariați: românii pot câștiga în următorii ani salarii mai mari! Șeful Executivului, Marcel Ciolacu, a declarat că salariul mediu brut poate depăși 9000 de lei pe lună. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe cu oameni de afaceri americani, la București.

„Am lăsat pentru final promisiunea. De fapt, este mai mult decât o promisiune, este o credință: dacă își păstrează stabilitatea politică și economică, România poate deveni în următorii 4-5 ani una dintre marile forțe economice ale continentului! Nu este un vis, ci o proiecție bazată de traiectoria noastră economico-socială de la aderarea europeană încoace! Concluzia este că doar de noi depinde să putem arăta așa:
1. În 4 ani România să aibă un PIB de circa 500 miliarde euro, de la 320 miliarde euro în 2023;
2. Un câștig salarial mediu brut de 2000 euro pe lună și un salariu minim brut de 1200 euro pe lună. Acolo ne va duce, de altfel, în mod natural, aplicarea principiului UE privind salariul minim european.
3. Să întoarcem în economie în total prin scheme de sprijin, ajutor de stat, granturi, stimuli și garanții, între 8 și 10% din PIB
4. Să atragem investiții străine directe cumulate de 40 miliarde euro.
5. Să devenim cea mai puternică economie din Europa Centrală și de Est depășind Polonia la indicatorii privind convergența economică.

Sper că am fost suficient de clar și de concis. Îmi doresc, înainte de orice, să fim eficienți! De aceea, propun ca orice stabilim astăzi să aibă în spate și un mecanism de urmărire a progresului pe baza unor indicatori de rezultat, așa cum lucrați dumneavoastră în corporații”, a spus Marcel Ciolacu, la AmCham CEO Business Forum.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentVictorie cu emoţii pentru Universitatea Craiova cu FC Voluntari (2-1), în Superligă
Articolul următor5 milioane de țigarete descoperite într-un TIR care aducea produse de patiserie din Grecia