Marșul Cluj Pride 2018 va avea loc sâmbătă 23 iunie, ora 17.00. Cei prezenţi la marş vor porni de pe platoul Sălii Sporturilor “Horia Demian”.

Deviza comunităţii LGBT este „Împreună pentru drepturi egale, respect și siguranță; solidari unii cu ceilați; încrezători, puternici, vizibili. ”

“Suntem aici” ar putea fi foarte bine numele campaniei de vizibilitate a Festivalului Cluj Pride 2018, însă, “suntem aici” este în primul rând o realitate. Una pe care o trăim împreună, zi de zi, chiar dacă printre cei care ne privesc acum sunt mulți care încă n-o acceptă. 

Revendicăm drepturile comunității LGBT din România. Oameni care nu ne cunosc ne întrebă de ce ieșim în stradă la Cluj. Ca orice clujean, avem și noi dreptul la întrunire publică. Spre deosebire însă de alți clujeni, noi nu suntem în siguranță în spațiul public. Azi suntem aici pentru că hărțuirea persoanelor gay trebuie să înceteze!

Suntem medici, profesori, studenti, avocati, casieri la supermarket, voluntari, electricieni, sportivi, actori sau ingineri, studenți ori elevi. Suntem aici. 

Nu vrem ca alții să mai decidă modul în care persoanele LGBT trebuie să își trăiască viața de familie.

Suntem aici pentru a da vizibilitate comunității LGBT din România; Fără stereotipuri și fără ură. Suntem aici pentru voi„, au transmis organizatorii evenimentului pe pagina de Facebook  PRIDE România.

sursa
Articolul precedentFOTO | Accident spectaculos pe DN17! Două maşini au ajuns în şanţ, una peste cealaltă
Articolul următor„Cupa Ţinutului Someşan” la oină feminin va avea loc la Căşeiu