Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, și-a redeschis porțile pentru public, începând de azi, miercuri, 20 mai 2020.

În contextul actual al pandemiei generate de noul Coronavirus, pentru asigurarea protecției sănătății vizitatorilor și a personalului muzeului, s-au instituit o serie de reguli ce vor trebui respectate de fiecare în parte, reguli legate de igiena personală, distanțarea fizică și accesul în muzeu.

Astfel, fiecare vizitator are următoarele îndatoriri:

● Să păstreze distanţa de siguranţă de cel puţin 2 m faţă de ceilalţi vizitatori şi personalul muzeului cu care intră în contact.
● Să poarte o mască medicală sau non-medicală pe întreaga durată a vizitei în muzeu. Pentru a asigura un nivel adecvat de protecţie, masca se poziţionează astfel încât să acopere integral nasul, gura şi bărbia.
● Să își dezinfecteze mâinile şi încălţămintea folosind dezinfectantul pe bază de alcool şi covorul decontaminant puse la dispoziţia vizitatorilor la intrarea în muzeu.
● Să poarte botoşeii de unică folosinţă oferiţi la casieria muzeului.
● Să respecte circuitul de vizitare unidirecţional stabilit în interiorul sălilor de expoziţie, precum şi indicaţiile personalului de supraveghere şi ale serviciului de pază.
● Să evite formarea de grupuri.
● Să ia în considerare faptul că numărul maxim permis de vizitatori (prezenţi simultan) într-o sală de expoziţie este de 3 (trei) persoane, pentru a se facilita menţinerea distanţei fizice, iar durata vizitei va fi limitată la maximum 60 de minute.
● Să nu atingă publicaţiile sau alte materiale informative şi promoţionale puse în vânzare. La cerere, ele vor fi prezentate şi vândute de către personalul de deservire.

INFORMARE IMPORTANTĂ!

● La intrarea în muzeu este obligatorie efectuarea triajului observaţional şi termometrizarea noncontact a tuturor vizitatorilor de către personalul instituţiei special desemnat în acest sens, nefiind permis accesul persoanelor care prezintă o temperatură corporală ce depăşeşte 37,3°C şi/sau simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree). Persoanelor care vor refuza să le fie verificată temperatura li se va interzice, de asemenea, accesul în muzeu.
● Programul temporar de vizitare este de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-18:00, cu o pauză de 60 de minute pentru efectuarea dezinfecţiei şi a aerisirii spaţiilor expoziţionale, între orele 14:00-15:00. Ultimul bilet de intrare va fi eliberat la ora 17:30.
● Pe toată perioada stării de alertă, ghidajele vor fi suspendate.

* Prezentele reguli au fost elaborate în baza reglementărilor în vigoare impuse de Ministerul Culturii, Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi a măsurilor speciale luate de Muzeul de Artă Cluj-Napoca pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus (COVID-19).

Articolul precedentMaşină găsită în şanţ de către poliţişti! Lângă autoturism era şoferul beat
Articolul următorCreșterea eficienței energetice a clădirilor Liceului Tehnologic Special Samus, cu bani europeni