”Dacă nu au au nevoie să vină acasă, să nu vină”, este mesajul transmis românilor din Italia de către managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș“, profesorul Adrian Streinu Cercel. El a declarat, la Medika Tv, că românii din peninsulă care vor veni de Paște acasă s-ar putea să aibă „surpriza” să fie trimiși în carantină sau izolați la domiciliu.

”Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină. Dacă trebuie să vină în mod obligatoriu să ia în calcul că ar putea fi izolați la domiciliu. (…) Dacă vin din anumite arii în ajun de Paște, s-ar putea să aibă o surpriză, în funcție de evoluția contextului epidemiologic, și să fie puși în izolare la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată dacă vin din zone unde există în circulație acest virus. Deci, e văzând și făcând ”, a declarat profesorul Streinu Cercel, întrebat ce mesaj are pentru românii din Italia care vor să vină în România de Paște. „Evident că dacă vor să vină acasă nu-i poți opri, dar s-ar putea să nu stea acasă cu cei dragi de Paște, ci să stea în în carantină sau în izolare la domiciliu, fără contact cu cei din interior”, a mai afirmat medicul.

Profesorul Adrian Streinu Cercel a mai arătat că într-o lună și jumătate, cât mai este până la Paște, lucrurile în ceea ce privește evoluția coronavirusului se pot schimba semnificativ, arătând că totul este într-o „dinamică permanentă” și oricând se poate modifica totul.

 

 

 
 
 
Articolul precedentProgramul meciurilor din Liga Națiunilor. Când jucăm cu Austria, Norvegia și Irlanda de Nord
Articolul următorÎn 2020 Street FOOD Festival e Yummy&Yay