Angajată unui magazin, din municipiul Zalău, a fost înşelată cu suma de 200 de lei, de două persoane, din judeţul Cluj, prin metoda “şmen”. Prejudiciul a fost recuperat.

„În fapt, la data 28 aprilie a.c., la ora 15.47, Poliţia a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112,  de către angajata unui magazin, din Zalău, despre faptul că două persoane necunoscute au pătruns în magazin şi au rugat-o să le schimbe o bancnotă de 500 lei în bancnote de 50 şi 100 lei. Aceasta le-a schimbat suma solicitată, însă la scurt timp s-au răzgândit şi au rugat-o să le dea bancnota înapoi, oferindu-i de această dată doar suma de 300 lei”, au explicat reprezentanții Poliției Sălaj. 

Persoanele bănuite au fost identificate, în timp ce se deplasau cu autoturismul pe strada 22 Decembrie 1989, de poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică, aflaţi în supravegherea traficului rutier. Este vorba despre un tânăr de 31 de ani şi o femeie de 51 de ani, ambii din judeţul Cluj. Prejudiciul în valoare de 200 de lei a fost recuperat.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunea de înşelăciune.

„Pentru a nu deveni victimele unei astfel de infracţiuni vă informăm: metoda „şmen” se bazează pe inducerea în eroare, pe moment, a victimei. Autorul solicită schimbarea unor bancnote în cupiură mai mică, după care se „răzgândeşte” şi cere banii înapoi, distrage atenţia victimei şi în acelaşi timp subtilizează o parte din banii primiţi în schimb, restituind doar o mică parte.De asemenea, această metodă funcţionează şi la cumpărături, bazându-se pe sustragerea banilor oferiţi iniţial”, au atenționat reprezentanții IPJ Sălaj.  

Articolul precedentTineri reţinuţi după ce au spart două aparate de cafea! Au furat 6000 de lei
Articolul următorPortalul Realitatea.NET, record de vizitatori în luna aprilie: locul 1 la nivel național în online-ul românesc