Două pelicule proiectate în aer liber, pe ecrane uriașe, au adus duminică, la TIFF, peste 5000 de plătitori de bilete în doar două dintre locațiile în care sunt disponibile filmele din festival. „România neîmblânzită”, în Piața Unirii și Tokio Vampire Hotel, la Castfelul Banffy din Bonțida, au fost filmele care i-au scos pe clujeni din case duminică seara, lucru lăudat și de către directorul TIFF, Tudor Giurgiu.

Documentarul „România neîmblânzită” a avut parte de o proiecție în aer liber duminică, în cadrul TIFF, la care au participat peste 2500 de plătitori de bilete, dar și alți clujeni care au rămas pe stradă pentru a vedea documentarul. Atmosfera din centrul orașului l-a impresionat pe Tudor Giurgiu, directorul TIFF, care și-a exprimat pe Facebook aprecierea pentru fanii festivalului ajuns la cea de-a 17-a ediție.

„Peste 2500 de spectatori aseara la “Romania neimblanzita” in Piata Unirii din Cluj, o alta proiectie sold-out. Plus zeci si zeci de trecatori, biciclisti, ramasi fara bilet, care stateau in picioare, nemiscati, privind uimiti la miracolul naturii. Vocea domnului Rebengiuc strabatea imperial Piata, o recunosteai de departe. Am traversat prin dreptul ecranului ascultindu-l pe domnul Cristian Tudor Popescu care marturisea ca a vazut si el filmul, i-a placut, e un film necesar si extrem de bine realizat. Sunt incintat ca am facut parte din acest proiect si ma bucur sa vad ca filmul bate recorduri, avind deja aproape 70.000 spectatori de la lansare”, a scris Tudor Giurgiu.

Peste 2000 de persoane s-au aflat și la Castelul Banffy, din Bonțida, unde a fost proiectat în aer liber filmul regizorului Sion Sono, Tokio Vampire Hotel. O parte a filmului a fost realizată în Cluj-Napoca, în interiorul Salinei Turda, dar și la Castelul Corvinilor.

Articolul precedentVIDEO| Serviciul Ridicări auto din Cluj, cât pe ce să distrugă o mașină
Articolul următorO bătrână, la un pas de moarte după ce a traversat neregulamentar