Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) lansează  pe 11 februarie o campanie pentru elevi, care are drept scop prezentarea celor mai relevante meserii în care se pot forma absolvenţii de clasa a VIII-a, dar şi avantajele pe care le oferă învăţământul profesional şi profesional dual.

Campania „Meseria face diferența!” se va încheia în data de 11 martie, de Ziua Națională a Meseriilor, conform unui comunicat de preșă.

Săptămânal, prin intermediul acestei campanii, Ministerul Educației și Cercetării împreună cu Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic vor prezenta meseriile care pot face diferența.

Campania „Meseria face diferența!” se va derula în toată ţara, iar printre acţiunile propuse de către inspectoratele şcolare se regăsesc:

-acţiuni comune ale unităţilor de învăţământ profesional şi tehnic, ale inspectoratului şcolar județean, ale Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, ale operatorilor economici privind consilierea şi orientarea şcolară şi profesională a elevilor;

-caravane ale meseriilor;

-concursuri școlare de tip „Atelier de creație” sau „Atelier de robotică”;

-vizite ale elevilor din unităţile de învățământ gimnaziale din judeţ la operatorii economici care asigură pregătirea și/sau practica în învăţământul profesional şi profesional dual;

-ateliere de informare pentru profesorii diriginţi ai claselor a VII-a și a VIII-a;

În următoarea perioadă, Ministerul Educației și Cercetării, inspectoratele școlare și instituțiile de învățământ vor organiza, cu ocazia Zilei Naționale a Meseriilor, o serie de evenimente care să contribuie la creşterea vizibilităţii şi atractivităţii învăţământului profesional, tehnic și profesional dual în rândul viitorilor absolvenţi de clasa a VIII-a.

„Educaţia şi formarea profesională au un rol fundamental în crearea şi dezvoltarea unei societăţi bazate pe competenţe. Nu putem fi nepăsători la evoluţia tehnologică din ultimii ani, deci trebuie să devenim proactivi, să luăm decizii bine fundamentate pentru ca elevii noştri de gimnaziu să-și poată continua studiile urmând un traseu educațional corect”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

 

Articolul precedentBărbat reținut după ce a furat mai multe sticle de alcool
Articolul următorRecord negativ: tânăr prins conducând fără permis de 4 ori în ultimii 4 ani