Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că participarea la grupa mare de la grădiniță devine obligatorie, începând din anul școlar următor.

Întrebată dacă asta înseamnă că „altminteri nu mai poți fi înscris”, demnitarul a răspuns, „la pregătitoare, sigur că da”, potrivit Edupedu, care a precizat că Legea educației în vigoare prevede amendarea părinților care nu-și trimit copiii de la școală, dar nu și refuzul școlarizării pe motiv de neparticipare școlară anterioară.

„Aș vrea să nu uite nici părinții, nici autoritățile – că tot vorbeam de inspectori, șamd – că începând din anul școlar următor, deci din toamnă, participarea la grupa mare la grădiniță devine obligatorie. (…) Deci trebuie să-i încurajăm pe părinți să-și ducă la grădiniță copilul, pentru că a devenit obligatorie grupa mare”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației, iar la întrebarea „altminteri nu mai poți fi înscris…”, ea a răspuns, „la pregătitoare, sigur că da. E important, cred, acest anunț pentru părinți. Să știe că de la toamnă trebuie să meargă la grădiniță copilul, cel puțin la grupa mare”.

 

 

 
Articolul precedentFOTO | Doi răniţi în urma unui accident de motocicletă produs de o femeie fără permis
Articolul următorAproape 4,2 milioane de oameni INFECTAȚI și peste 283.000 de oameni UCIȘI la nivel global