Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit, vineri seara, la Realitatea PLUS, despre majorarea pensiilor.

„Nu se pune problema de astăzi sau de mâine de a modifica acel procent, sau de a avansa o dată pe care să nu o respectăm ulterior. Eu cred că cel mai important lucru este că am reușit să demostrăm Comisiei Europene că este un procent nerealist, un procent care nu este bazat pe niciun fel de calcul și un procent care angaja România la sărăcie. Asta este victoria cea mai importantă.

Avem 4-5 milioane de cetățeni români care lucrează în țările UE, cetățeni români care nu fac altceva decât să contribuie la bugetele altor state în UE.

Sunt aspecte pe care Comisia Europeană trebuie să le știe, eu am adresat întrebări extrem de clare: dacă cineva din UE și-ar permite să trăiască cu 200 de euro pe lună. Răspunsul este clar că nu. Am reușit să demonstrez că este un procent nerealist, o asumare nerealistă.

Suntem foarte atenți și derulăm și asistența tehnică cu Banca Mondială, derulăm și discuțiile cu Comisia Europeană. Nu vrem să scoatem reforme din PNRR, să le înlocuim cu alte reforme, nu vrem să scoatem investiții. Vrem să flexibilizam alte lucruri. Asta este decizia noastră.

PSD nu va susține niciodată o reformă care să îi sărăcească pe cetățenii români. Ceea ce este scris acolo nu este decât o sărăcie pentru viitoarele generații de pensionari. Anul acest suntem cu 8% din sistemul public de pensii, cele cu contributivitate și 1,2-1,3% celalte pensii, din apărare, din indemnizații și din legi speciale. Procentul este în jur de 9,3%-9,4%. Noul procent nu e cuoscut”, a precizat ministrul Muncii, în cadrul emisiunii ”Controversat”.

Articolul precedentStudiu: COVID-19 poate provoca mici hemoragii cerebrale
Articolul următorPOIM: 210 contracte în valoare de 456 milioane lei, semnate în luna martie 2022