Ministrul Sănătății – Nelu Tătaru consideră că revenirea suporterilor pe stadion este imposibilă în acest moment, deoarece oamenii nu vor mai păstra distanța socială în euforia partidei.

 

„În momentul de față, noi avem spectacole în aer liber, pe scaun, cu distanțare. Întrecerile sportive n-o să le putem face de pe scaun. Oamenii sunt în mișcare, sunt în apropiere, iar distanțarea nu mai poate fi controlată.  Puteți controla o galerie? Puteți controla o bucurie a golului?

Pe noi ne interesează să existe precauții. În momentul în care vom vedea că în comunitate nu vom mai avea acea transmitere accentuată, vom putea gestiona și lucrurile cu public”, a declarat Nelu Tătaru.

”În acest sfârșit de campionat nu cred că vom avea spectatori, mai ales că se va termina foarte repede. Meciurile vor fi fără spectatori. Din toamna, dacă evoluția ne permite, vom putea ajunge să avem o competiție normală”, a mai precizat ministrul, dând asigurări că, în ciuda creșterii numărului de cazuri din ultimele zile, campionatul nu va fi amânat. 

„Gândiți-vă că pentru acest lucru s-a făcut acel cantonament. Avem niște participanți, fie că vorbim de jucători, personal tehnic sau personal de asistenți, iar ei au fost testați, retestati și ținuți în aceste cantonamente. Acesta a fost rostul acestui cantonament, să se poată întâlni apoi cei care sunt testați și sunt negativi și nu pot produce o infectare”, a concluzionat Nelu Tătaru.

 

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentOrganizarea alegerilor locale ar putea fi la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lui octombrie
Articolul următorFOTO | Amplă acţiune desfăşurată de poliţişti în Dej şi în comunele arondate