Două loturi de autostradă de pe Sebeș-Turda așteaptă de aproape un an deschiderea pentru cirulație, însă inaugurarea este amânată de fiecare dată. Într-un interviu pentru Agerpres, ministrul transporturilor, Lucian Șova, a explicat situația și motivele pentru care șoseaua de mare viteză rămâne un muzeu.

„La cele două loturi de pe Sebeş-Turda, unde, deşi pare că-i gata autostrada, nu este gata, pentru că nu poate fi recepţionată şi nu din motive extravagante, să spun aşa, deşi legal corecte, că ar lipsi nu ştiu ce clanţă la un centru de întreţinere, ci pentru că, pe măsură ce se fac nişte evaluări prealabile din perspectiva calităţii asfaltului, de exemplu la unul din loturi, rezultatele nu sunt dintre cele încurajatoare. Şi, dacă ar fi altfel, în ciuda a ce spun toţi cei care dau filmuleţe din dronă, am avea notificare din partea antreprenorilor să ne prezentăm la recepţie”, a explicat Lucian Șova.

El a mai spus că, pe lotul 4, încă se mai lucrează, dar este vorba tot despre activități mai degrabă de control.

„Pe 21 iunie a expirat termenul de predare la lotul 4 şi nu am primit nicio notificare. Dacă cineva se va uita cu atenţie, va vedea că pe un lot se fac controale mai amănunţite, pe celălalt lot se repară taluzuri, deci încă se lucrează – şi nu îi încurcă nimeni şi, culmea, ne rugăm de ei să facă documentaţiile să îşi ia şi banii”.

CITEȘTE ȘI:

Autostrada-patinoar dintre Sebeș și Turda, încă o amânare

Articolul precedentAccident în Sic! O fetiță a fost lovită de o mașină
Articolul următorAcţiune a poliţiştilor gherleni la Târgul de la Bonţida