Miron Mitrea a vorbit la Realitatea PLUS, în cadrul emisiunii Culisele Puterii, despre situația disperată în care se află Ucraina în acest moment. 

Consultantul politic Miron Mitrea a comentat reacția președintelui Zelenski care a cerut ajutorul disperat al NATO pentru a închide spațiul aerian din Ucraina.
 
„Nu poate să convingă Occidentul. Trimiterea de avioane NATO care să păzească spațiul aerian înseamnă război. Noi nu suntem în război cu Rusia și nu vrem. Încercăm să încetinim și poate chiar să întrerupem ofensivă în Ucraina prin metode diplomatice. 
 
România trebuie să aibă scrise clar care sunt interesele imediate ale României. Nu cumva să mute războiul din Ucraina pe teritoriul României. Suntem îndurerați dar nu putem noi să mutăm pe poporul nostru acest război. Am făcut eforturi majore să intrăm în NATO tocmai că să fim ocoliți de asemenea posibilități. Nu se pune problema să trimitem avioane Mig pe care să le dăm armatei ucrainene sau să sprijinim o acțiune militară.
 
Noi nu avem voie să folosim decât metode diplomatice și economice. Metodele economice ne vor costă și pe noi dar ni le asumăm. 
 
Într-un război, România nu are ce cauta. Nu este niciun stat NATO amenințat. 
 
Nu cred că este un război care se va termină în următoarele 2-3 săptămâni. Rusia va continuă această operațiune specială, război în toată regulă, încercând să ocupe toată suprafață Ucrainei”, a explicat Miron Mitrea la Realitatea PLUS în cadrul emisiunii Culisele Puterii.
Articolul precedentMiron Mitrea, despre invazia condusă de Putin în Ucraina: ”Războiul psihologic e la fel de important ca războiul în teren”
Articolul următorAccident cu trei victime într-un sat din judeţul Cluj