Un Singur Cluj, inițiativa civică fondată de către mai multe festivaluri și organizații culturale clujene ca suport COVID-19 pentru spitalele clujene la începutul pandemiei, se reactivează în contextul războiului din Ucraina. O primă acțiune – transport de echipamente și materiale necesare autorităților locale din Cernăuți.

De asemenea, mișcarea adună fonduri pentru refugiați, va coordona achiziții și va organiza transporturi în cadrul unor misiuni de răspuns umanitar în Ucraina.

„Prima noastră misiune este la Cernăuți: trimitem un transport cu echipamente și materiale solicitate de către Primăria de acolo. E vorba în principal de echipamente logistice necesare pentru utilitățile de bază: curent electric, apă, căldură. Căutăm furnizori de generatoare electrice, pompe hidraulice și alte asemenea produse, precum și fonduri pentru a le cumpăra și trimite peste graniță. Suntem în contact permanent cu Primăria Cernăuți, dar și cu autoritățile române cu competențe pe această temă”, declară coordonatorii Un Singur Cluj.

Cernăuți funcționează, în aceste zile, și ca centru regional de distribuire a resurselor care sosesc din România. Nevoile de materiale și echipamente sunt de milioane de euro, doar pentru orașul Cernăuți. Un Singur Cluj face apel la o mobilizare rapidă de resurse, primul transport către Ucraina urmând să plece în câteva zile. Cei care doresc să se implice, pot face donații directe în bani sau materiale, listele de echipamente și datele necesare fiind disponibile pe site-ul www.unsingurcluj.ro.

De asemenea, festivalurile și organizațiile afiliate Un Singur Cluj reactivează biletul de solidaritate, prin care publicul lor poate alege să doneze 10, 50, 100, sau 500 de lei în cadrul campaniei. Biletele de solidaritate pot fi achiziționate de pe site-ul www.unsingurcluj.ro și de pe platforma www.ucraina.iabilet.ro.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentALERTĂ: Tentativă de fraudă cu donații false pentru cauza Ucrainei propagată prin e-mail
Articolul următorODESA, ultima redută | Rezistență cu mâinile goale – războiul celor care nu mai au nimic de pierdut. BĂTĂLIA pentru sudul Ucrainei a început – VIDEO și FOTO