IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a transmis miercuri un mesaj de condoleanțe familiei lui Dumitru Fărcaș, el remarcând faptul că „Clujul e mai sărac” fără taragotistul originar din Maramureș.

„Maestru Dumitru Fărcaș a fost chemat de Dumnezeu. Îți este foarte greu ca în asemenea momente să-ți găsești cuvintele cele mai potrivite. De aceea ne folosim de Sfânta Scriptură, care ne spune că „un nume bun este mai de preț decât bogăția; cinstea este mai prețioasă decât argintul și aurul” (Pilde 22,1).

Fără el Clujul e mai sărac, Transilvania noastră pe care a iubit-o, și, de ce nu?, România pe care a prezentat-o cu cinste pe toate meridianele globului, sunt mai sărace. Dar, după crezul nostru creștin, punem preț pe ceea ce ne spune Domnul Hristos: „Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac” (Ioan 11, 25-26)”, a scris Andreicuț.

„Acum când, plâns de noi toți, s-a mutat la Domnul, ne exprimăm compasiunea noastră față de familia sa și față de toți cei ce l-au prețuit. Dumnezeu să-l odihnească!”, a mai scris mitropolitul.

Articolul precedentO cercetare despre vizionarea meciurile de fotbal în perioada comunistă, realizată la UBB
Articolul următorFOTO | Acţiuni preventive ale poliţiştilor clujeni