Muzeul Etnografic al Transilvaniei gazduieşte vineri, 14 iunie 2019, de la ora 15:45, vernisajul expoziției „Ținută, culoare, stil – Cămașa țărănească de altădată din Colecțiile Brătianu și Cantacuzino”.

Selecția de piese, expuse în cadrul expoziției, oferă vizitatorilor o incursiune în timp și spațiu și, în același timp, o experiență estetică memorabilă.

Colecțiile Brătianu și Cantacuzino au fost prezentate publicului larg pentru prima oară în anul 2015, bucurându-se de un larg interes. În ultimii ani, părți ale acestei remarcabile colecții au fost prezentate în cadrul unor expoziții temporare organizate în diferite orașe ale României, iar colecția a ajuns și în atenția publicului internațional. Răspunzând numeroaselor solicitări venite din partea specialiștilor și publicului, Muzeul Etnografic al Transilvaniei prezintă din nou această expoziție în perioada 14-30 iunie 2019.

Expoziția va fi deschisă în perioada 14-30 iunie 2019 la sediul central al Muzeului Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21.

Născută la inițiativa comunității online ”La Blouse Roumaine”,  Ziua Universală a Iei, sărbătorită de Sânziene, pe 24 iunie, a ajuns la cea de a șaptea ediție și mobilizează din ce în ce mai multe persoane și comunități din întreaga lume.

Articolul precedentNoi întreruperi ale energiei electrice. Vezi unde
Articolul următorTrafic restricţionat în Cluj-Napoca cu ocazia pocesiunii de Rusalii