Autoritățile încearcă să pună la punct, pe ultima sută de metri, normele metodologice privind desfășurarea în bune condiții a anului școar, în condițiile epidemiologice existente generate de pandemia de coronavirus. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, susține că o unitate de învăţământ se poate închide dacă există trei cazuri de infecţie cu noul coronavirus în clase diferite.

„Când avem trei cazuri în trei clase diferite, acea şcoală se închide şi copiii şi profesori intră în izolare pentru două săptămâni, urmând anchetele epidemiologice să determine cei care au fost contacţi direcţi, urmând ca aceştia la fel să dezvolte o anchetă epidemiologică, în condiţiile în care sunt pozitivi”, a declarat, astăzi, Tătaru, într-o conferinţă de presă comună susținută alături de ministrul Educației, Monica Anisie, conferință dedicată pregătirilor pentru începutul de an școlar. 

Potrivit ministrului, părinții care vor avea un copil bolnav, vor trebuie să îl ţină acasă, să ia legătura cu medicul de familie şi să anunţe şcoala. În cazul unui astfel de scenariu, a mai spus ministrul,  se vor lua „măsurile în consecinţă împreună cu medicul de familie”, respectiv „dacă este un tratament care poate fi luat acasă sau dacă se înscrie într-o definiţie de caz şi trebuie evaluări suplimentare, precum şi o anchetă epidemiologică”. 

Articolul precedentCOD GALBEN de instabilitate atmosferică, prelungit până la noapte
Articolul următorDezvăluiri bombă din Republica Ploiești: Reglări de conturi în stil MAFIOT. Înregistrare din biroul pesediștilor. Cum a fost anihilată caracatița politică