SC Teleschi SRL – operator economic care prestează servicii pe pârtia Feleacu din judeţul Cluj – a fost amendat de comisarii pentru protecţia consumatorilor cu 50.000 de lei după ce au descoperit mai multe nereguli, iar activitatea a fost oprită până la remedierea deficienţelor, scrie realitatea.net.

În urma unei sesizări din spaţiul public, o echipă de control a Comisariatului Judeţean Pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj a verificat, conform competenţelor, respectarea prevederilor legale la prestatorul de servicii SC Teleschi SRL (pârtia Feleacu).

Potrivit sursei citate, comisarii clujeni au descoperit în urma controlului mai multe abateri, şi anume: dozatoarele de gel igienizant din toalete erau goale; o cabină WC aferentă bărbaţilor era defectă; lipsa unor plăci de gresie în incinta spaţiilor de toaletă; utilizarea unor feţe de masă rupte; folosirea unor scaune cu muchii ascuţite, improprii utilizării; zona de bar neigienizată, deşi la momentul controlului era ora 14:17, în condiţiile în care programul acestuia începea le ora 14:00; bloc alimentar cu deficienţe (folosirea vaselor emailate, hota îmbâcsită cu depuneri de impurităţi, plita neigienizată, conducta de apă curentă spartă, folosirea unor frigidere care prezentau rugină în exces, depozitarea unor produse direct pe paviment, zone cu igrasie în perimetrul barului, utilizarea cărnii fără elemente de identificare caracterizare, a veselei din PVC şi a unui cântar neomologat).

În consecinţă, operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 50.000 de lei. Aceasta a fost însoţită de măsura complementară de oprire a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentBilanț coronavirus 31 ianuarie: 20.131 cazuri noi și 41 decese
Articolul următorJudecătorul Cristi Danileț cere Curții Supreme să anuleze excluderea sa din magistratură, dispusă de CSM