Consiliul Județean Cluj a achiziționat 17 echipamente medicale care vor fi date în folosință în cadrul Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj.

            Valoarea acestor dotări este de cca. 100.000 de lei. Banii special alocați în acest scop de către forul administrativ județean au fost utilizați pentru a cumpăra o masă Mayo, două cistoscoape rigide, zece pense pentru extracția corpului străin pentru cistoscoape, două cărucioare pentru urgențe, o pensă pentru extracția corpului străin pentru ureteroscop și o placă șofantă caldă pentru etalare.

            Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Importanța echipamentelor cumpărate e dată de faptul că acestea vor contribui la realizarea unui act medical de cea mai bună calitate și vor sprijini specialiștii Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj să efectueze examinările și intervențiile necesare în cele mai bune condiții.”

Cele 17 echipamente urmează să fie utilizate în Blocul Operator, Secțiile Clinice Urologie I și II, Compartimentul A.T.I., Ambulatoriul Integrat și Laboratorul de Anatomie Patologică.

Sursa: Realitatea de Cluj