Consiliul Județean Cluj continuă seria investițiilor în infrastructura medicală clujeană și a alocat în acest scop nu mai puțin de 500.000 de lei pentru dotarea Spitalului Clinic CF Cluj-Napoca cu un echipament medical ultramodern, respectiv o instalație radiologică digitală de mamografie.

În prezent, se află în plină derulare procedura de achiziție publică a aparatului care va intra în dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală.

Necesitatea acestei investiții este justificată de faptul că instalația radiologică convențională de mamografie cu sistem de detecție ecran-film care există în prezent în cadrul Laboratorului și care deservește toate secțiile spitalului, răspunzând atât pentru solicitările interne cât și pentru pacienții cu bilet de trimitere, este veche și prezintă un grad avansat de uzură.

Totodată, utilitatea instalației radiologice digitale de mamografie cu tomosinteză ce urmează a fi achiziționată este cu atât mai mare cu cât aceasta va contribui la crearea condițiilor optime de desfășurare a actului medical și va putea răspunde numeroaselor solicitări provenite de la pacienții oncologici care necesită o imagistică de înaltă calitate.

Nu în ultimul rând, printre avantajele achiziționării instalației radiologice digitale de mamografie se numără atât calitatea superioară a imaginilor radiologice digitale, cât și participarea la programele de screening mamar în care nu se acceptă mamografe convenționale.

Articolul precedentAccident pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca din cauza neacordării de prioritate
Articolul următorFOTO | Două autoturisme şi un autotren implicate într-un accident în Negreni