În perioada 13-26 mai 2018 la sala de popice din cadrul Bazei Sportive Gheorgheni se desfășoară Campionatul Mondial de Popice. În competiția rezervată seniorilor, România a obținut două medalii de bronz la probele de tandem mixt prin Mihălcioiu Petruț și Duka Tilda, respectiv la proba de sprint prin sportivul Lupu Nicolae.

Nou record mondial la proba de sprint

Pe arena din Cluj-Napoca s-a realizat și un nou record mondial la proba de sprint prin sportivul austriac Temistocle Lukas cu un total de 239 de popice. În premieră pentru sportul popicelor, sportivii juniori din Danemarca au cucerit prima lor medalie din istorie.

Clasamentul pe medalii este: Croația  – cu 6 medalii de aur, 4 de argint și 3 de bronz;    Serbia – cu 5 medialii de aur, 4 de argint și 3 de bronz; Germania  – cu 3 medalii de aur, 1 de argint și 2 de bronz.

Competiția este segmentată pe categorii de vârstă: cadeți, juniori și seniori. Competiția „regină”, cea a seniorilor, a avut evenimentul inaugural în data de 20 mai, urmând ca meciurile să se desfășoare până sâmbătă, 26 mai.

Accesul publicului este gratuit, în limita capacității sălii de popice a bazei sportive, și anume 250 de locuri.

 

Articolul precedentVIDEO| Căruța, pericol public. Un șofer lovește un atelaj apărut de nicăieri pe DN1
Articolul următorRUSALII 2018. Restricții de circulație în Cluj-Napoca