În mitologie, apa este considerată un element primordial, simbol al vieții, al regenerării și al purității. Lumea apelor este fascinantă, cu creaturi și vietăți care există la granița dintre real și fantastic.

Și pentru că nu ne dezicem de la semnificațiile ei din moși-strămoși, în cadrul festivalului ELEMENTUM, care va avea loc la Complex Lac Luncani, între 21 și 23 iunie, APA este un element principal, cu activități ca rupte din povești. Lacul Luncani și malul său vor fi gazda unor sporturi pentru toate vârstele, între 21 și 23 iunie. Vom avea circuite și trasee motrice pentru copii, yoga, zumba și dans recreativ, dar și rowing, cycling și circuit training pentru adulți.

Între atâtea activități faine nu poți decât să te simți confortabil. La fel de confortabil ca gâsca prin apă. Și de ce spunem confortabil? Pentru că la ELEMENTUM găsești (aproape) toate activitățile pe care le faci sau ai vrea să le faci în viața de zi cu zi, însă aduse într-un cadru cu totul special. Adică, să fim serioși… de câte ori nu ai visat să pedalezi pe malul unui lac, cu o pereche de căști pe urechi, sau cu mintea ”zburdalnică” lăsată liberă în muzica naturii ce te înconjoară? Știm, nici nouă nu ne vine să credem cât de bine sună, dar uneori dulcegăriile de tip ”visele devin realitate” sunt reale :). Pe cuvânt, la noi chiar se întâmplă!

Astfel, prietenii noștri de la Studio Dtox aduc activități antrenante pentru cei mai sportivi dintre voi, dar și pentru cei care au fost mereu curioși, dar nu au avut curajul să afle ce înseamnă cycling, rowing, sau circuit training. Orele de cycling în aer liber vor asigura un antrenament intens și eficient pentru cei pasionați de pedalat. ”Indiferent de nivelul la care ești, te provocăm să pedalezi 50 de minute alături de noi! Indiferent de cât de bine te simți, promitem că, după ce termini, te vei simți și mai bine!”– acesta este îndemnul lansat de antrenorii Studio Dtox.

Antrenamentele de grup tip water-rowing sunt un concept nou adus în Cluj. Sub stricta supraveghere și îndrumare a trainerului, clasele de rowing se vor desfășura în aer liber, aducând un plus de relaxare și bucurie participanțlor. De ce rowing? Pentru că este un antrenament intens, dar de impact scăzut, bun pentru orice condiție fizică. Pe deasupra e plăcut și eficient.  ”Când a fost ultima dată când ai încercat ceva nou? Timpul trece mai repede și mai distractiv atunci când vâslești!”, ne promit specialiștii.

Tot pe malul lacului vă așteptăm la clasele de tip circuit, care promit un antrenament full-body cu greutatea corpului. De ce așa? Deși,  poate, a ridica greutăți în sală pare mai eficient, de multe ori singura greutate pe care trebuie să o ridicăm eficient este cea a corpului nostru. Antrenamentele de tip body-weight sunt bune la îmbunătățirea mobilității, a forței și a a stabilității. Necesită doar o atenție sporită acordată propriului corp, deci poate fi văzut ca o meditație în mișcare. Dacă mai punem și stretching-ul de la finalul antrenamentului, e sigur că veți pleca relaxați complet!

În cazul în care nu sunteți fani activități atât de solicitante, avem și variante mai…light, așa, știți voi, ca de fete, mămici, bunici, sau oricine aflat pe ”chill mode”, cu toate zen-urile aferente. Tot pe malul lacului, că doar nu vrem, în ruptul capului, să ieșim din peisajul feeric!

Dans recreativ, yoga și zumba

Pronovia Gym, una dintre cele mai îndrăgite săli de aerobic exclusiv feminin din Cluj-Napoca, aduce la ELEMENTUM alte trei activități ce implică mișcare, relaxare și mult zen. Începem cu dans recreativ.  Atunci când ne gândim la dans, îl asociem cu balet, dans sportiv, ori latino, dar e bine să ne (re)amintim că dansul este, mai întâi de toate, un mod de comunicare şi de interacţiune cu noi, dar şi cu ceilalţi. ”Dansul  ReCreativ  este o formă liberă de exprimare prin mişcare. Aceasta ne permite conectarea cu propriul nostru corp, prin respiraţie, mişcări fluide şi muzică ambientală. Ne debarasăm de forme, de a învăţa mişcări „frumoase”, şi ne întoarcem către partea creativă pe care o conţinem. Vom face împreună exerciţii de imaginaţie, cu teme distractive, relaxând mintea şi folosind instrumentul prin care experimentăm realitatea: corpul”, ne-au spus antrenorii Pronovia Gym.

Yoga este privită ca fiind un mijloc de desăvârșire atât fizică, cât și spirituală. Și de ce spunem asta? Pentru că susține un somn mai bun, te eliberează de stres, te poate ajuta să scapi de kilograme în plus, îți îmbunătățește postura și echilibrul, tonifiază musculatura, implicit scapi de durerile de spate și de senzația de înțepeneală și îți crește imunitatea. Te-am convis, așa-i? O ședință de yoga pe malul lacului poate fi începutul unei prietenii frumoase între tine, femeie, și sport.

Zumba este un program de fitness inspirat din dansurile latino și implică o combinație între elemente ce țin de dans și elemente din sfera aerobicului. Coregrafia încorporează mișcări de hip-hop, soca, samba, salsa, merengue, reggaeton, mambo, arte marțiale și chiar bollywood, respectiv dans din buric. Să nu credeți că e totul despre dans, pentru că în antrenamente sunt incluse și exerciții de squat și stretching. Ardem calorii, asta e foarte clar, dar ne și distrăm cu mișcările de dans. De neratat, spunem noi!

Minute de mișcare pentru copii

Știm că activitățile enumerate mai sus vă fac cu ochiul, dragi părinți. Și problema cea mai mare este ”ce facem cu pruncii în tot acest timp?”. Ei bine, soluția vine de la Minute de Mișcare. Ei aduc activități pentru copii, care, pe lângă faptul că îi țin ocupați, le și consumă din extra-energia pe care suntem conștienți cu toții că o au. Cum fac magia asta? Păi au pregătit pentru festival sărituri pe trambulină, circuite și trasee motrice, exerciții și jocuri cu benzi elastice, cercuri, cleme pentru rufe (da, da, exact așa!). Traseele vor conține bureți în diferite forme, conuri, trambuline, scări, ștafete și alte minunății. Toate pe muzică, evident!

Ne întoarcem (un pic) cu picioarele pe PĂMÂNT

Deși v-am promis activități de APĂ astăzi, nu ne putem abține, trebuie să vă dezvăluim măcar un element și de la PĂMÂNT, ca e prea bun, prea ca la Elementum: DACO – artă și culoare transformă joaca în artă și le oferă copiilor libertatea de a crea ceva frumos, de a se exprima, de a învăța într-un mod distractiv și de a deveni mici artiști. Pe scurt: ateliere creative de ”lucru manual”, cum li se ziceau pe vremea noastră :).

Noutăți Young Festival Creators

Cei 15 fantastici, așa cum deja ne place să-i numim, sunt puși pe fapte mari. Ne-au demonstrat-o încă de la prima întâlnire și ne confirmă cu fiecare revedere. Ei pregătesc, împărțiți pe grupe, activări speciale în cadrul ELEMENTUM. La ultima întâlnire s-au pus la punct detaliile logistice, s-au făcut liste de necesar, s-au scris textele de promovare, s-au construit afișe și s-au creat event-urile pe rețelele de socializare. Și planuri mari au în continuare! Așa cum știți deja, în organizarea festivalului avem implicați 15 tineri de clasa a XI-a, care generează idei, le împachetează și apoi le vor pune în practică în cadrul evenimentului. Pentru că asta presupune minunăția de program numită Young Festival Creators, coordonat și făcut special pentru Elementum de către Mădălina Hodorog, trainer, business strategist și promotor al educației non-formale în rândul tinerilor

Esențiale despre ELEMENTUM

Cele 4 elemente clasice ale naturii, AER, APĂ, PĂMÂNT și FOC, plus unul ”bonus”, SUFLET, se reunesc, între 21 și 23 iunie 2019, în județul Cluj, la Complex Lac Luncani, sub forma ELEMENTUM, un festival ”în ritmul familiei”. Timp de trei zile, cadrul natural feeric desfășurat pe 20 de hectare va fi gazda celui mai amplu eveniment dedicat întregii familii, indiferent de vârsta membrilor săi, din România. Credem în puterea timpului petrecut în natură de a ne aduce împreună, iar scopul nostru este să oferim tuturor membrilor familiei momente de relaxare, distracție și conexiune.

Articolul precedentÎncep lucrările de modernizare şi reabilitare la Drumul Bistriței, Lot 2 – DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonţida – DN 1C
Articolul următorFOTO | O femeie a vrut să se arunce de la etajul 10 al unui bloc din Cluj! Poliţiştii au reuşit să o salveze