Artista vizuală și curatoarea Tincuța Heinze este singura româncă de la unul dintre cele mai mari festivaluri de artă digitală din Europa – Piksel Fest Spill, de la Bergen, Norvegia.

Piksel este o rețea de artiști și un festival anual de artă digitală cu sediul în Bergen, care se concentrează asupra relației dintre artă și tehnologiile libere. Festivalul a fost organizat pentru prima dată în 2003 și a ajuns unul din cele mai importante festivaluri de artă digitală din Europa.

Artista din Cluj participă cu proiectul „Signal to Noise”. Acesta reunește o serie de instalații radio ale unor cunoscuți și apreciați artiști din Germania, Franța, Grecia și Austria, care lucrează în jurul radioului ca temă principală comună.

Vernisajul eclujencei, „Signal to Noise”, va avea loc în 24 mai 2019, când artista din Cluj va fi prezentă pentru a vorbi despre conceptul proiectului său. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 25 mai – 16 iunie.

Tincuţa Heinzel este artist, cercetător și curator, membru al Institutului Paidia (Köln, Germania) și al Asociației 2580 din Cluj. După studii de artă și antropologie culturală la Cluj, şi-a susţinut teza de doctorat în estetică şi ştiinţele artei la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne. Domeniul său de cercetare este relația dintre artă și tehno-științe, cu o atenție specială acordată textilelor electronice și tehnologiilor portabile. Producţia ei artistică se concentrează asupra textilelor, textilelor electronice, instalațiilor video și interactive.

 

Articolul precedentStudiu științific UBB: De ce se produc accidentele rutiere
Articolul următorNoaptea Muzeelor: „Viză pentru Gulag”