Liberty Technology Park este, pentru al doilea an, gazda unei competiții inedite,”Liberty Multirotor Racing 2018”, în care piloții de aeromodele se “duelează” pe o pistă în aer liber, iar câștigător este cel care încheie cursa în cel mai scurt timp.

Multirotor Racing este un tip nou de sport, cu aeromodele controlate într-o cursă contra cronometru.

Asociația Română de Aeromodelism organizează, în parteneriat cu Liberty Technology Park Cluj, a doua ediție a competiției “Liberty Multirotor Racing” și îi invită pe clujeni să se bucure de o competiție cu caracter deschis, la care se pot înscrie cei pentru care aeromodelismul este pasiune pură.

„Ne bucurăm de entuziasmul participanților și de interesul clujenilor pentru această competiție inedită care sperăm să devină o tradiție anuală.  Liberty Technology Park este locul unde se întâlnesc natura și tehnologia într-un mod creativ și distractiv, pentru toată familia”, a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

Cu o pistă de zbor de aproximativ 20.000 mp, în cadrul Liberty Technology Park Cluj, cu un traseu amenajat special cu steaguri, porți și tunel, precum și cu sistem de semaforizare vizual și acustic, sistem de cronometrare și ecrane mari pentru vizualizarea imaginilor transmise de pe multirotoare, toate condițiile pentru organizarea competiției sunt îndeplinite.

Liberty Multirotor Racing 2018 are două categorii, Multirotor Racing și Multirotor Freestyle, iar doritorii se pot înscrie pe www.aeromodelism.ro până în 13 august.

„Anul acesta ne așteptăm la 30 de concurenți, mult mai mulți decât la prima ediție, va fi o competiție la care vor participa concurenți și din alte țări. Ca noutate, vor putea concura câte 4 piloți în același timp, față de 2 anul trecut, ceea ce înseamnă mai multă complexitate și adrenalină”, a declarat Babos Andras Sandor, membru de onoare al Asociației Române de Aeromodelism.

„Ne dorim să devină un eveniment la care să participe și părinți și copii. Va fi amenajată o zonă pentru copii, unde aceștia vor putea construi aeromodele și vor participa la multe alte activități distractive”, au completat organizatorii.

Vizitatorii vor mai putea admira demonstraţii şi cu alte tipuri de aeromodele (avioane, elicoptere, etc.) şi automodele, iar intrarea este liberă.

Un multirotor, din punct de vedere tehnic, este un „quadcopter”, adică un aeromodel guvernat de un flight controller. Cu o linie de pornire și sosire setată, pista este un curs tridimensional, iar multirotoarele trebuie să zboare în sus, în jos, în jurul și prin diferite puncte de control, obstacole, tunele și porți. În timpul unei cursei, multirotoarele pot atinge viteze de peste 160 km/h cu accelerație de la 0-100 km/h în mai puţin de 1,5 sec.

Articolul precedentPrimăria Cluj-Napoca le cere taximetriștilor să nu refuze curse în perioada Untold
Articolul următorFOTO | Clujenii s-au înghesuit la Kaufland Mănăştur! Au crezut că se dau brăţări gratis la UNTOLD