O femeie din municipiul Suceava s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Aceasta a ieșit zona de carantină, fără avize epidemiologice, și s-a deplasat pe Aeroportul din Cluj, pentru a pleca la muncă în Germania. Mai mult, cu două zile înainte de plecare, femeia și-a schimbat reședința din orașul Suceava într-o localitate din județ, care nu este în carantină.

„În data de 16 aprilie, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj – Napoca s-a înregistrat dosarul de urmărire penală, în care prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 16 aprilie s-a dispus începerea urmăririi penale în rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că la data de 16 aprilie, în jurul orei 16:30, în urma controlului efectuat de jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, în parcarea Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj a fost depistată o persoană de sex feminin, cu domiciliul în municipiul Suceava, jud. Suceava, zonă declarată în carantină conform art. 1 din Ordonanţa Militară nr.6/30.03.2020 întrucât este o zonă cu focar de infecţie de COVID-19, care intenţiona să călătorească în Germania, fără avize epidemiologice, motiv pentru care organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu”, a transmis Judecătoria Cluj-Napoca.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că în urmă cu două zile, femeia și-a stabilit reședința într-o altă localitate din județul Suceava, care nu este declarată în carantină.

„În continuare, prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 16.04.2020, ora 16:45 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de persoana în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., iar în urma cercetărilor efectuate până în prezent a rezultat că suspecta şi-a stabilit în urmă cu două zile reşedinţa într-o altă comună din judeţul Suceava, care nu este declarată în carantină”, a transmis Judecătoria Cluj-Napoca.

Articolul precedentSebastian Oancea: Oprișan a dat ORDIN slugoilor să mă atace cu viaţa mea privată
Articolul următorFOTO | Premieră națională: Punct medical avansat de ultimă generație achiziționat de către Primăria Cluj-Napoca