Municipalitatea clujeană a deschis o nouă creșă în cartierul Grigorescu.

Creșa ,,Căsuța Iepurașilor’’ de pe str. Donath, a fost construită de Primăria Cluj-Napoca la standarde europene, cu o capacitate de 90 de locuri. Valoarea investiției de la bugetul local este de 4.041.819 lei cu TVA, potrivit reprezentanților Primăriei.

Clădirea noii creșe cuprinde:

– spații de acces;
– 4 grupe de copii cu acces pentru fiecare grupă la săli de joaca, dormitoare, grupuri sanitare;
– spațiu medical;
– spațiu administrativ;
– spațiu tehnico-gospodăresc;
– spațiu de joacă în aer liber.

Sustenabilitatea clădirii a fost realizată prin folosirea materialelor ecologice, cu o componentă mică de carbon, și au fost utilizate soluții constructive de instalații cu impact minim asupra mediului. La construcție au fost utilizate o parte din materialele obținute prin demolarea clădirii existente pe amplasament (piatra, cărămida), sisteme de consum eficient și economic al apei (reciclarea apei pluviale).

Pe termen mediu, alte 180 de locuri vor fi date în folosință. În prezent se lucrează la viitoarea creșă de pe strada Grigore Alexandrescu, care va avea și ea o capacitate de 90 de locuri. De asemenea, au fost demarate procedurile pentru extinderea creșei de pe ‪strada Meziad numărul 4‬, cu o capacitate similară de 90 de locuri.

Articolul precedentProfită și vino cu prietenii să te bucuri de jazz, delicii și relaxare în Iulius Parc!
Articolul următorMaşină furată de un bărbat din Iclod! Toate echipajele de poliţie din Gherla au fost pe urmele făptaşului